Boerderij – Waddinxveen

Deze opdracht betrefte een boerderij uit 1870. De aangetroffen situatie was dat er 5 jaar geen onderhoud aan het houtwerk gedaan was, met de vraag of het weer in goede staat te brengen was. Het betrof schilderwerk van de daklijsten, de raam kozijnen en tevens de deuren en luiken met de zandlopers er in.

Na grondige inspectie door Dhr. Booij zelf is een plan opgesteld om deze prachtige boerderij in z’n oude glorie te herstellen.

We zijn begonnen met het schoonmaken van het houtwerk met ammoniak- water. Verolgens is het houtwerk grondig geschuurd met schuurpapier in de grofte korrel 150.

Om dat het hout zelf in goede staat was kon al het houtwerk al gelijk in de goede kleur voorgelakt worden. Dit is allemaal met de kwast geschilderd te weten de progold patentpuntkwast serie 7500.

Vervolgens zijn alle voorgelakte delen weer opgeschuurd met fijn schuurpapier korrel 240 en vervolgens goed stof vrij gemaakt met de stoffer en daar na met een kleefdoekje goed het fijn stof weg gehaald. Daarna is alles afgelakt in de kleuren “herengrachten-groen”, “brandweer-rood” en creme kleuren.